Pluto direct in gate 61

Sinds april stond Pluto retrograde en sinds wat dagen is hij weer direct. Pluto is een planeet (of moet ik zeggen dwergplaneet) die me aantrekt, (gaat over komen tot de essentie, alleen de kern blijft over, transformatie, kracht…) en de algemene transits boeien mij ook enorm, want ik kan die guidance goed gebruiken met mijn open centra.

Pluto staat vrij lang in een teken en sinds 2008 staat hij in steenbok.  Ik weet nog heel goed wat er allemaal bij mezelf in gang gezet is in 2008. Het was voor mij het begin van een héél transformerende periode.  

Volgend jaar gaat dear pluto van steenbok naar waterman, ik hou me al klaar voor die veranderingen ;-).

Astrologie boeide mij al langer, maar door Human Design is mijn interesse nog groter geworden en ga ik graag zelf op onderzoek uit.

Pluto staat nu in 61.6 (jaja 6-lijnen), poort 61 gaat over “inner truth - mystery” -The awareness of universal underlying principles.”- (Uit the definitive book of Human Design). 

Als je dat een beetje in de diepte gaat contempleren (wat iets persoonlijks is, mijn contemplatie is de jouwe niet), kom ik uit op je eigen waarheid voelen ergens in de ruimte tussen wat “ze zeggen” en wat er werkelijk is.  

Pluto staat ook voor het ontdoen van een gevoel van machteloosheid, je eigen kracht vinden.

Van denken naar voelen.  Ons hoofd denkt veel, wat was, en vooral, wat gaat komen.  

Jammer genoeg in angst of in beperking (zeker als je een open hoofd hebt en op alle vragen antwoorden wil vinden: je hoofd is niet voor niets een drukcentrum).

Alles wat uit angst komt, kan niet overleven, angst is ook ego, controle, logica… 

Ik voel dat de grote kracht zit in het nu.  Nu.  Nu.  Het moment.  

Geen agenda en geen plan, gewoon vertrouwen en doen wat je voelt dat goed is.

Geen enkel mens waar ik de laatste week contact mee had die het niet voelt: staan voor wie die is, je niet laten misleiden door wat anderen zeggen en het antwoord in jou zoeken, niet bij de ander.  

De angst van een ander voelen, maar hem ook laten waar hij is, bij de ander.

Gemakkelijk?  Nee.  My God.

Ik volg mijn strategie en autoriteit, ik respond op de vragen die ik krijg en voel me tevreden als ik een antwoord kan uitschrijven.


Nog tot 10 november in poort 61.Using Format