de liefde voor ons-jouw-mijn lijf


-Deze blog is gemaakt op donderdag 22 september maar ik had de energie niet meer om hem te posten, en ja, dat is wat ik doe, ik volg mijn lijf, niet mijn hoofd.-


De herfst is bij mij met een dikke ding-dong aangekomen, mentaal was ik er klaar voor, maar mijn lijf…ding-dong.

BAM.

Mijn lichaam draagt mijn ziel en dat durf ik soms te vergeten, het is zelfs zo erg dat mijn lijf in energiebesparingsmodus gaat als het weer eens de spuigaten uitloopt; zo ook deze week.  Ik heb dan snel mijn supplementen bij de hand en neem de propolis al preventief tegen wat komen gaat (danku Astrid Nieuwborg). 

Ik bekijk dan ook de transits voor deze week en ja…de zon gaat deze week door de poort 46; de poort van “embodyment”, the love of the body….

Is dat toeval, neen, ik denk het niet.

Poort 46 heb ik in mijn design, dubbel, bewust en onbewust dus ik ga me aan de contemplatie wagen en mezelf weer eens ter orde roepen: 

-Vragen die jij jezelf ook kan stellen-

  • Hou ik van mijn lijf?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn levenskracht kan vermeerderen?
  • Wat kan ik doen om nog meer voor dat lijf te zorgen?
  • Hoe kan ik mijn toewijding naar mijn lichaam toe verhogen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alles weggeef maar ook leer ontvangen?


Het is niet voor niks dat je lichaam zich moet aanpassen bij seizoensovergangen en dat is ook bij iedereen anders, iedereen heeft zijn cyclus, eer gewoon die van jou.  Balans houden is zo belangrijk, het licht, het donker, hoe meer je voor jezelf zorgt en je lijf, hoe meer je ook loskomt van weerstand die plaats maakt voor flow.

Sommigen voelen zich top en anderen hebben hoofdpijn/zijn moe/hebben huidproblemen en/of allergieën die weer de kop opsteken…laat het zijn, alles mag er zijn.

Neem je tijd, wees aanwezig, grond jezelf en wees bewust dat je in een lichaam zit, niet in een hoofd.

Je lichaam geeft signalen, wees je daar bewust van, hou ze bij, schrijf erover.

Je fysieke jij is een expressie van je bewustzijn en een goede relatie tussen lichaam en geest is geen luxe, het is een noodzaak.

Ik neem daarna mijn contemplatie mee als intentie voor de nieuwe maan die ook in deze poort valt, tijd om te recalibreren.

Heb je nog geen intenties gezet met deze nieuwe maan?  Doen! Ze is ontzettend krachtig!Using Format